Jag har lärt mig mycket om mig själv, om mina egenskaper, kompetenser och inte minst vad jag brinner för.
Jag vet nu hur jag ska använda dessa, och vilka kompetenser som är användbara för mig för att nå mitt mål. Framförallt vet jag nu vad jag vill arbeta som, och jag kan därigenom rikta min tid och mina ansökningar mot denna bransch. Mitt kortsiktiga mål är att arbeta med försäljning och främst inom bilbranschen. Jag har gjort research på ett antal företag som har gett mig en bra inblick i mitt drömjobb och branschen.
 
 


Jag tror det är lärorikt att prata med så många olika aktörer som möjligt inom en bransch för att kunna få en uppfattning om de olika företagen som verkar inom den, och vad de står för. Den research jag har genomfört har mottagits positivt av arbetsgivarna. Jag har tydligt påpekat att jag inte söker jobb, utan att jag endast vill få en inblick i branschen och hur det är att jobba inom företaget. Detta för att känna efter om det verkar vara något för mig. Då har pressen på samtalet släppt och det är lättare att få till en meningsfull diskussion. Känner jag efter researchen att jobbet verkar intressant, så talar jag om för företaget varför just jag skulle vara rätt person att satsa på, och vad jag skulle kunna tillföra företaget.

 

 


Jag har under resans gång blivit erbjuden jobb, men tackat nej på grund av att det inte stämmer överens med mitt kortsiktiga mål. Detta låter kanske en aning dumdristigt med tanke på hur dagens arbetsmarknad ser ut, men jag har hela tiden strävat efter att nå mitt mål. Jag är övertygad om, att arbetar man med det man vill, så blir man bättre och trivs med det man gör! Och till dig som inte har gått Career Management, vill jag bara säga - gå Career Management, då blir du precis som jag, konkurrenskraftig, målmedveten och kommer att trivas med liv och jobb!
Du får gärna kontakta mig! erik_krig@hotmail.com

Erik Krig

 

  Tillbaka      


2006 © A I D A - Consulting