Plötsligt händer det! Jag hade länge varit osäker på vad jag ville göra i mitt yrkesliv. Det i kombination med situationen på arbetsmarknaden gjorde att jag hade känt oro för var jag skulle hamna någonstans efter examen, hur jag skulle få ett jobb. När jag fick chansen att gå AIDA Career Management tvekade jag därför inte en sekund och det har jag inte ångrat.

 
 


Genom min karriärcoach har jag fått insikt i mina värderingar, intresseområden, kompetenser och vad jag har för långsiktiga och kortsiktiga mål gällande mitt yrkesliv.

Dessutom har jag arbetat fram en gångbar CV och ett personligt brev, som jag har haft mycket nytta av. Med CVn och det personliga brevet som "hemliga" verktyg, och bra referenser i ryggen, började jag så i höstas med mycket höga förväntningar söka jobb. Det skulle bli en lätt match tyckte jag! Men efter att ha varit flitigt arbetssökande i några månader med många "tjänsten är tyvärr tillsatt av annan sökande" - svar, började jag så smått tappa sugen.
Då fick jag plötsligt en dag en kallelse till att komma på intervju!

 

 


Efter allt slit kändes det underbart och jag gick dit väl förberedd, väl medveten om mina kompetenser och intresseområden.
Jag fick jobbet och har nu arbetat i ungefär en månad! Det bästa var att efter ungefär en vecka på den nya arbetsplatsen fick jag erbjudande att komma på ytterligare en intervju. Mitt självförtroende har fått sig en ordenlig kick framåt och det har lett till att jag nu gör ett ännu bättre jobb!

Denna erfarenhet har lärt mig att inte ge upp! Man måste hela tiden lägga ner tid och kraft för att söka jobb. Det räcker inte att ha bra referenser och erfarenheter; vet man inte hur man ska presentera dem kommer man inte långt!

Louise Jacobsson

 

  Tillbaka      

2006 © A I D A - Consulting