En arbetsmarknad på slagsida är vad som väntar många nyutexaminerade studenter i dessa tider. För att inte bli en siffra i arbetsmarknadsstyrelsens ständigt återkommande statistik över arbetslösa, gäller det att se på marknaden ur ett möjligheternas perspektiv. A I D A Career Management har verkligen erbjudit mig denna unika möjlighet! Alla är vi olika och ser därmed annorlunda på saker och ting. För mig har den absoluta styrkan med A I D A Career Management varit den möjlighet som erbjuds till personlig självinventering.  
 


Arbetet med självinventeringen blir som ett fundament till de resterande delarna inom programmet, och är grundläggande för att kunna hitta det ”rätta” arbetet. Med A I D A CM har jag också fått upp mina ögon för ett mer dynamiskt förhållningssätt till arbetsmarknaden. Jag har nu insett att man inte behöver sitta hemma och vänta på att arbetsförmedlingen skall göra sitt jobb eller att de företag man är intresserad av skall annonsera om lediga tjänster. Nej! A I D A CM har verkligen lärt mig att ta tjuren vid hornen, eller för att använda ett gammalt talesätt: Om inte berget kommer till Muhammed så får Muhammed gå till berget.

 

 


Efter hårt arbete och inget resultat såg det mörkt ut för min egen del. Men, så fel jag kunde ha! Det gäller att ha is i magen! Hårt arbete lönar sig och för min egen del har skördetiden precis påbörjats.
Arbetsgivare söker efter personer som vet vad dom vill och som samtidigt kan påvisa en inre drivkraft och företagsamhet. Efter ett fullgjort A I D A Career Management-program besitter jag en rikare självkännedom och framförallt har jag ökat mina chanser till att hitta just mitt drömjobb.
Får du chansen - ta den! - det lönar sig!

Se intervju med Niklas
 

  Tillbaka      


2006 © A I D A - Consulting